SHIATSU

Het Japanse woord shiatsu betekent “vingerdruk”. Bij shiatsu oefen je druk uit met je handen om zodoende de natuurlijke, inwendige lichaamsenergie te herstellen, ziekte te bestrijden en gezondheid te bewerkstelligen.

Shiatsu kenmerkt zich door z’n eenvoud. Er wordt  gebruik gemaakt van wrijven, kloppen, drukken, trekken om de spieren en omloopstelsels in het lichaam te beïnvloeden.

 Er is een verschil tussen shiatsu massage en shiatsu therapie

shiatsu massage

Door druk uit te oefenen met je handen, probeer je de natuurlijke, inwendige lichaamsenergie te herstellen.

Het werkt ontspannend en geeft meer bewustzijn in het lichaam. De balans in je lichaam vormt de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn.

 

Shiatsu-therapie

Door verschillende technieken te gebruiken zoek je in het lichaam naar de oorzaak van de klacht. Je probeert patronen te herkennen waardoor de klachten ontstaan. Ook zoek je van waaruit de klachten ontstaan: fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel.

Ieder mens heeft een fysiek lichaam, beleeft emoties, heeft gedachten en leeft onder invloed van een grotere kracht.

Door shiatsu-therapie proberen we de kracht vanuit ons eigen lichaam te ervaren.

Door in het lichaam te zoeken naar de plek waar je de energie vasthoudt (blokkeert), en deze plek aan te raken, probeer je de energie vrij te laten komen. Hierdoor word je als persoon krachtiger, bewuster en gelukkiger.

Om dit proces beter te kunnen begeleiden heb ik in België de opleiding 4-dimensioneel bodywork gevolgd. Deze opleiding heeft mij inzicht gegeven in leven.

Hoe kan ik zijn wie ik ben, vanuit mijn diepe zelf. Hoe kan ik de energie vrijmaken om zo gezondheid en vitaliteit terug te brengen in het lichaam.

In 4 dimensioneel bodywork gaat het erom inzicht te krijgen in het waar en waarom  iemand zijn “levensessentie” achterhoudt.

 

Top

Balance | 06-23602818  | info@praktijkbalance.nl